Syksyllä 2014 ilmestynyt Cecilia-kirja sai tänä vuonna jatko-osan. Mitä 10-vuotias Minttu tykkää Satu Heimosen kirjoittamista kissa-aiheisista kirjoista? Siitä otamme seuraavaksi selkoa.

Satu Heimosen Cecilia-sarjan kirjat ovat Suokaislan suloinen Cecilia (2014) ja Kesätuulten Cecilia (2017)


Ensimmäinen kirja on Suokaislan suloinen Cecilia. Mistä se kertoo?

Kirja kertoo Milka-tytöstä, joka haluaisi oman kissan, mieluiten ragdollin. Ja hän lopulta saa sen. Milka on kirjan alussa 10 vuotta, mutta täyttää 11. Kun Milkan iskä ostaa Cecilian, hän ei ole kysynyt lupaa kissan hankkimiseen Milkan äidiltä ja Milkan isäpuolelta. He eivät ekaksi meinaa antaa Ceciliaa Milkalle.

Kissan virallinen nimi on Suokaislan Suloinen Cecilia, mutta sen kutsumanimi on Liitu.

 

Mikä kirjassa oli parasta?


Sitä oli kiva lukea, mutta se oli liian lyhyt. Cecilia kuulosti söpöltä, se oli söpö kissa. Kirjassa ei ole kuvia, mutta tiedän, että se on söpö, koska kirjassa kuvaillaan, millainen Cecilia on. Hyvää oli myös se, että tässä oli mukana hevosiakin. Tykkään kissoista ja hevosista.

Minusta oli kiva, että Cecilia ei ollut täydellinen. Se ei kelvannut näyttelykissaksi, koska sen kuono oli liian suora. Olisi tylsää, jos kaikki olisi liian täydellistä.

Se oli vähän hassua, kun Milka, Milkan äiti ja Milkan isoveli sanovat Milkan oikeaa iskää Räpyläksi. Niiden mielestä iskä on turha kuin räpylä. Ja isäpuoli Ilpoa sanotaan Villasukaksi, koska hän on käytännöllinen kuin villasukka.


Suokaislan suloinen Cecilia -kirjan kansi
 

Onko jotain mitä muuttaisit kirjasta?

Luvut voisivat olla vähän pidempiä. Jotkut luvut olivat vain pari sivua pitkiä. Ehkä vähän nuoremmille kuin minä luvut ovat sopivan pituisia.

 

Olisitko halunnut mukaan kuvia?

En olisi. Mä tykkään siitä, että saa itse miettiä, minkä näköisiä ihmiset ja eläimet ovat. Vaikka siinä kuvaillaan, se on kiva juttu, mutta saa itse myös miettiä.

 

Satu Heimosen kirjat Kesätuulten Cecilia ja pari vuotta aiemmin ilmestynyt Suokaislan suloinen Cecilia


Toisen osan nimi on Kesätuulten Cecilia. Mitä mieltä olet tästä kirjasta?

Tässä oli hieman ällöä se, että Cecilia leikattiin. Milkaa alkoi hermostuttaa, kun hänen oikea iskä lupasi viedä Milkan ja Cecilian leikkaukseen, mutta sitten iskä ei tullutkaan. Ilpo, joka on Milkan iskäpuoli, vei ne, mutta oikea iskä haki ne eläinlääkäristä.

Kirjassa ne ostaa toisen kissan, jonka oikea nimi on Babar. Sekin on ragdoll ja kutsumanimi on Lupsu. Uusi kissa on samalta kasvattajalta kuin Cecilia. Ihmiset eivät kerenneet koko ajan leikkiä Cecilian kanssa ja ne ottivat sen, koska Cecilia tarvitsi leikkikaveria.

 

Mikä kirjassa oli parasta?

Ehdottomasti söpöt kissat!

 

Kenelle suosittelet Cecilia-kirjoja?

Niille, jotka tykkäävät eläimistä. Ei liian pienille eikä liian isoille, 1 – 3-luokkalaisille tytöille voisi olla hyvä. Tyypit, jotka eivät tiedä paljon kissoista, oppivat näistä kirjoista paljon lisää. Se on hyvä juttu.


Satu Heimonen ja Kesätuulten Cecilia


Luetut kirjat:

Satu Heimonen: Suokaislan suloinen Cecilia (2014) ja Kesätuulten Cecilia (2017).

Arvostelukappaleet lähetti kirjojen kustantaja Kustannus Mäkelä. Suokaisla suloinen Cecilia oli ehdolla Lasten Luku-Varkaus -kirjallisuuspalkinnon saajaksi vuonna 2015.
 


Vielä maukaisu:

Cecilia-kirjojen kirjoittajalla itsellään on kaksi ragdollia, Nuppu ja Juju. Kurkkaa tosielämän kissamaiseen menoon Satu Heimosen kissablogissa Hupsu ja tosi höpsö

Ja lisämaukaisu:
Satu paljastaa, että Milkan ja Cecilian tarina saa jatkoa. Sitä ennen on luvassa hevosaiheista kirjoitettavaa – ja meille luettavaa.

 


Loikkaa myös tänne:

* Kevään kirjauutuus paljastaa, mitä kissalla on mielessä

* Komea kissakirjavuosi 2016

* Uutuuskirjan verran maatiaiskissan elämänviisautta

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita