Kuka olet?

Leena Lehtolainen, kirjailija.Millainen on kissatilanteesi tällä hetkellä?

Perheeseeni kuuluu Hönde tai kissakuningatar Höndiina, maaliskuussa kolme vuotta täyttävä maatiaiskissa. Hönde on syntyisin Inkoosta ja on maatiaiskissa.


Hönde_Leena_Lehtolaisen_sylissa


Hönden kaverina on Magnus (alakuvassa), vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäinen harmaatabbypoika, löytökissa Tallinnasta. Kissat ovat hyviä kavereita, jotka leikkivät ja nukkuvat yhdessä ja pesevät toistensa niskan ja korvat.


magnus-kissa_Leenan_niskassaMiksi kissa?

Sain ensimmäisen kissakumppanini Hellan 31 vuotta sitten ystävältäni, jonka mielestä tarvitsin kissan. Hän oli oikeassa. Kissa on itsenäinen tyyppi, joka ei tee mitään pakosta. Sen kanssa voi kuitenkin seurustella, ja kun kissa osoittaa kiintymystä, tietää, ettei se mielistele vaan tarkoittaa sitä. Kissan valpasta rentoutta on hienoa seurata.Millainen on ensimmäinen kissamuistosi?

Pielavedellä Tani-setäni maatalossa oli navettakissoja, jotka saivat pentuja. Sirot pehmeät kissanpennut olivat maailman suloisimpia olentoja. Mummollani oli arvokas niin sanottu angorakissa Desirée, jota piti lähestyä kunnioittavasti. Sen valkoinen turkki oli upea.Mitä kissoihin liittyvää teit viimeksi? Entä mitä aiot tehdä seuraavaksi?

Annoin ulkona pistäytyneille kisuille jauhelihaa. Kohta menen harjaamaan Hönden, se on meidän yhteinen hellyyshetkemme.Miten kehut, hemmottelet kissaasi?

Puhun kissoilleni koko ajan ja kerron, kuinka hyviä ne ovat. Otan pakkasesta tulleen kissan syliin ja lämmitän sen tassuja. Syötän niille terveellistä käsittelemätöntä ruokaa. Hönden herkkua juhlapäivinä on smetana.Miten toimit, jos kissasi tekee jotain luvatonta?

Kiellän hyppäämästä ruokapöydälle tai raapimasta sohvanpäällystä. Joskus otan kissan pois pahanteosta. Eipä se juuri auta. Sama toistuu taas.Onko sinulla ja kissallasi päivittäisiä rutiineja? Millaisia?

Usein herään siihen, että jompikumpi kissoista pomppaa pöydälleni katsomaan linnunruokintapaikkaa. Jos katson televisiota, Magnus on seuranani, ja Hönde avustaa vuoteen sijaamisessa.


Leenan_Magnus_ja_Hönde


Kuka tyhjentää kissanhiekkalaatikon? Entä siivoaa oksennukset?

Käytän perheestä eniten sitä vessaa, jossa kissanhiekkalaatikko on, joten useimmiten minä. Jos en ole kotona, joku muu. Mieheni soitti minulle kerran Italiaan ja kertoi, että nuorempi poikamme oli oma-aloitteisesti siivonnut kissanhiekkalaatikon. Tämä oli mieheni mielestä aikuistumisen merkki. Oksennukset siivoaa se, joka näkee ne ensin.Miten annat kissalle lääkkeen?

Jos olen yksin, käärin kissan pyyhkeeseen tai huopaan, laitan polvieni väliin ja pakotan suun auki. Jos meitä on kaksi, toinen pitelee kissaa ja toinen antaa lääkkeen. Spruitattavat ovat helppoja ja Hönde nielee pillereitäkin, kun taas Magnus…Paras neuvo, jonka olet kissoihin liittyen saanut?

Kissaa ei saa nolata.


Leenan_kissat_magnus_ja_hönde


Kerro jotain, mitä monikaan ei tiedä sinusta ja kissoista.

Kun olen maissa, joissa kissoja voi kohdata helposti, kuten Italian maaseudulla, kuljen aina raksupurkki taskussa. Uusia ystäviä löytyy helposti.

Magnuksen kanssa meillä on leikki nimeltä Kouvola. Kätken käteni peiton alle ja kissa metsästää sitä. Sitten vedän käden pois ja Magnus jää tappelemaan Kouvolan kanssa.Mitä et voi käsittää kissoissa?

Miten se ovatkin sulokkaita missä tahansa tilanteessa!Mitä olet oppinut kissaltasi?

Muista venytellä usein! Kissat osaavat huolehtia tästä tärkeästä asiasta luonnostaan. Koetan venytellä aina kun näen kissani venyttelevän.

KUVAT:
Leena Lehtolainen

Kommentit  
0 # Linnea & laiskat 01.03.2019 23:57
Paw,
tuo "kissaa ei saa nolata" on paras ohje mitä olen kuullut. Ikinä.
Sillä näin se on, eikä se pala juhannuskokossakaan!
T. Xmas Light 17 v.
Huisku Karvakasa 11 v.
Kirppu Kokomusta 10 v.
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita